«منتقدان باید منصف باشند و مسئولان محترم نیز آغوش را باید باز کنند و به رسانههای مربوط به خودشان بگویند خفقان رسانهای به وجود نیاورند و اگر کسانی انتقادی کردند، به آنها افراطی نگویند. این افراطی گفتن به معنای ایجاد خفقان رسانهای است و القای اینکه معتدل کسانی هستند که دائم بهبه میگویند. دولت محترم که آغوش خود را برای پذیرش نقدهای منصفانه باز کرده است به گونهای رسانههای علاقمند خود را ساماندهی کند که نقد به درستی انجام شود و شخصیت منتقد نباید هتک شود.»
اینها بخشی از سخنان آیت الله سید احمد خاتمی است که در نماز جمعه روز گذشته تهران بیان شد، اظهاراتی که می توان آن را واکنشی نسبت به عملکرد رسانه های دولتی و حامی دولت در چند ماه گذشته دانست که در برخورد با منتقدان، رویه ای تند و عصبی در پیش گرفته و با برچسب «افراطی و تندرو» در صدد به حاشیه راندن منتقدان بوده اند.
به گزارش رجانیوز، روند اقدامات تخریبی و حمله همه جانبه رسانه های زنجیره ای حامی دولت علیه منتقدان، طی ماه های اخیر بگونه ای پیش رفته است که بیش از هر زمان دیگر، تداعی کننده عملکرد روزنامه های زنجیره ای در دوره اصلاحات علیه منتقدان خود است که با حمله هماهنگ به چهره های مخالف اصلاحات، با ایجاد «خفقان رسانه ای همه جانبه» به انتشار انواع دروغ ها و تحلیل های یک طرفه می پرداختند و در این باره از انتشار هر گونه هجو، کاریکاتور و مطلب تمسخر آمیز نیز ابایی نداشتند.
در همین راستا، عملکرد رسانه های زنجیره ای حامی دولت جدید طی روزهای گذشته و بویژه بعد از گفتگوی تلفنی روسای جمهور ایران و امریکا وارد فاز تازه ای شده است بگونه ای که عمده تیترها، گزارش ها و مطالب این رسانه ها حاکی از ادبیات تند علیه مخالفان است و با بکار بردن برچسب هایی چون «افراطی» و «تندرو» به استقبال منتقدان تصمیم دولت در روزهای گذشته رفته اند.
همچنین این رسانه ها با پرداختن به برخی اخبار غیر واقعی و دروغ های آشکار مانند حمله با کفش به ماشین رییس جمهور در فرودگاه –که برای اولین بار توسط بی بی سی فارسی مطرح شد- سعی کردند تا به جای نقد استدلال مخالفان رابطه با امریکا در شرایط فعلی، با هتک شخصیت منتقدان، اصل منطق معترضان در این باره را نادیده بگیرند.
از سوی دیگر رییس جمهور نیز بعد از بازگشت به کشور، علیرغم حمایت یکپارچه رسانه های داخلی از وی در جریان سفر به نیویورک، اعلام کرد از عملکرد برخی رسانه ها رضایت ندارد! مساله ای که طرح آن بسیار عجیب می نمود چرا که در این میان تعداد رسانه هایی که به جای مدح یک جانبه، به نقد عملکرد رییس جمهور درباره گفتگوی وی و اوباما پرداختند بسیار محدود بود.
همزمان با این مساله، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور نیز ضمن حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو، با حمله به رسانه ملی اظهار داشت که صدا و سیما باید به خاطر اینکه اظهارات یکی از مقامات امریکایی را زودتر از اظهارات رییس جمهور پخش کرده است، از مخاطبان خود عذرخواهی کند! این ادعا نیز در حالی مطرح شد که کارشناسان رسانه معتقدند پخش اظهارات رییس جمهور بعد از مقام امریکایی، یک تاکتیک رسانه ای قدیمی برای تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطب است و رسانه ملی طی روزهای استقرار دولت یازدهم تا کنون، بیشترین حمایت آشکار و پنهان را از رییس جمهور و قوه مجریه داشته است.
همچنین واکنش عجیب وزیر خارجه نسبت به انتشار سخنانش در روزنامه کیهان طی روزهای گذشته نیز بیش از پیش بر این واقعیت مهر تایید زده است که برخی دولتمردان جدید نسبت به انتقادات رسانه ای، حداقل سعه صدر ممکن را از خود بروز نمی دهند و این مساله در صورت استمرار می تواند آثار منفی پرشماری در عرصه سیاسی کشور داشته باشد.
با این حال در روزهایی که تعداد روزنامه های منتقد دولت به تعداد انگشتان یک دست نیز نمی رسد و در مقابل نزدیک به 15 روزنامه دولتی و غیر دولتی به دفاع همه جانبه از دولت مشغول هستند، باید منتظر بود و دید آیا «حق انتقاد» و نقد به سیاست های دولت جدید توسط منتقدان به رسمیت شناخته می شود یا خیر؟ آیا دولت تدبیر و امید که با ادعای نقد پذیری و شنیدن صدای مخالف مدیریت قوه مجریه را بدست گرفته است، متفاوت با دولت اصلاحات عمل خواهد کرد یا در عمل همان مشی ادامه خواهد یافت و به اسم آزادی بیان، صدای مخالفان در نطفه خفه خواهد شد؟